Bristen på raka rör i kommunikationen skapade dubbelarbete på Teatergatan. Foto:

Grävarbete i repris får en skopa ovett

Katrineholm

Ibland vet den ena handen inte vad den andra gör – även om de har tummat på det i förväg. Ett talande exempel är ett pågående grävarbete på Öster.

För ett par veckor sedan skickade Sörmland vatten personal och maskiner till Teatergatan. De kom för att sätta skopan i marken mellan Åsgatan och nybyggda förskolan Örnen. Där skulle dras nya vattenledningar.

Härom dagen var jobbet gjort. Hålet i gatan fylldes igen och massorna plattades till, varpå manskapet städade upp, saltade vägbanan och tackade för sig.

Döm om de kringboendes förvåning när det på samma plats i torsdags dök upp ett nytt gäng med personal och maskiner – den här gången på uppdrag av Tekniska verken. Gatan grävdes upp på samma plats och fyllnadsmassorna kördes bort, den här gången för att ge plats åt nya fjärrvärmeledningar till Örnen.

Knasigt, tycker boende i kvarteret.

– Är det vi skattebetalare som ska stå för att det inte kan kommunicera med varandra? Finns det en rimlig förklaring? undrar en av dem via tidningen.

Jo, en förklaring finns. Marcus Mannsbart är Tekniska verkens projektledare för fjärrvärmearbeten i Katrineholm:

– Vi bygger i lite olika takt. Sörmland vatten jobbar etappvis. Vi vill bygga allt på en gång och får inte lägga våra rör över deras. Vad som hände, var att de körde på så fort att vi inte hann med. Normalt försöker vi göra det samtidigt.

Så var det överenskommet vid ett av de samrådsmöten som bolagen kontinuerligt har med varandra. Av någon anledning brast kommunikationen.

– Jag förstår att det ser konstigt ut. Vi kunde absolut ha kommunicerat bättre med varandra, men det hade varit värre om gatan blivit asfalterad innan vi hann dit.

Läs mer om dessa ämnen

Sörmland vattenKatrineholm ÖsterEnergiVattenVägarbete