Grattis Katrineholms-Kuriren!

Chefredaktörens krönika

I dag är det Katrineholms-Kurirens födelsedag. 101 år fyller vi just i dag, den 5 januari. Vi lämnar nu vårt jubileumsår och 100-årsfirandet bakom oss, släpper loss den guldfärgade ballongen som hela året prytt vår förstasida i print och vår hemsida på nätet. Nu bär den oss in i framtiden.

Vi är redo för nya utmaningar, men fortsätter att jobba enligt den devis som vår grundare Knut Hellberg satte upp: tidningen ska vara ett "städse vaket, snabbt och tillförlitligt ortsorgan". I dag är Katrineholms-Kuriren vaken dygnet runt, vår nyhetsrapportering är så mycket mer än den som ryms i printprodukten. På vår hemsida uppdateras nyheterna ständigt och du som är prenumerant får allt det också, utan någon ytterligare kostnad. Lättast är att ladda ner nyhetsappen och på så vis ha en snabb ingång till vår nyhetsförmedling.

Men även om vi inte är vår historia, utan bör leva i nuet och vara med och skapa vår framtid, så säger de flesta kloka att historian är viktig. Vi behöver ha koll på vad som skett, lära av det för att inte upprepa samma misstag – och ha med oss alla smarta framsteg som människor gjort för att kunna gå vidare. Vi fortsätter därför att fylla på med tillbakablickarna ur våra tidningslägg, nyheter som publicerades för 10, 25, 50 och 100 år sedan. Det speglar samhällsutvecklingen.

Grattis Katrineholms-Kuriren och du som läser oss! Framtiden är vår!

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenJournalistikKrönika
Relaterat