Grannfejd gav fängelse

Katrineholm

En man i 40-årsåldern har dömts till 18 månaders fängelse för att ha misshandlat sin granne grovt.

En man i 40-årsåldern har dömts till fängelse i 18 månader, för grov misshandel. Han ska också betala 60 000 i skadestånd för kränkning, förlorad arbetsinkomst, samt inköp av nya kläder. Det var i februari i år som en grannfejd i Katrineholm urartade. Två män, som en längre tid varit osams, kom i slagsmål. Enligt domen har den ene mannen gett sig på den andre med sparkar och slag. Den misshandlade mannen ramlade omkull och blev då sparkad, bland annat i ansiktet. Ett vittne stod en bit bort och har berättat om händelserna.

När polisen kom hade den misshandlade mannen svårt att andas och låg kraftigt blödande på en cykelväg. Den polis som kom först till platsen har uppgett att hon nästan trodde att mannen var död. Mannen hade omfattande skador i ansiktet och på huvudet och märken efter skoavtryck i pannan, vilket ger stöd åt teorin att mannen fick sparkar i ansiktet, skriver tingsrätten.

40-åringen som senare dömdes erkände att han och den andre mannen slagits, men säger att även den andre mannen utdelade flera slag och att de båda föll till marken. Men tingsrätten anser inte att det finns stöd för den berättelsen och dömer alltså 40-åringen till ett år och sex månader i fängelse. Domen har överklagats till Svea hovrätt.

18 månaders fängelse för grov misshandel

Grannfejd urartade, man dömd till fängelse

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholmmisshandel
Relaterat