Foto:

Glädjeyra när Stora turismpriset delades ut

Julita

Julita gård tilldelades på torsdagskvällen "Stora turismpriset 2018".

Priset, som är på 100.000 kronor, delades ut i Stockholm på torsdagskvällen, av Gunilla Nordlöf, generaldirektör i Tillväxtverket och Cecilia Schelin Seidegård, ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Juryn menar att besöksmålet Julita gård, med platsens historiska miljö som grund, framgångsrikt utvecklat en plats med en arena där många aktörer tillsammans bygger och delar kunskap.

– Nu blir det extra roligt att välkomna våra besökare till lördagens Julstämning på Julita, årets sista evenemang. Redan nästa år utökar vi våra öppettider med att öppna under påsken. Då kommer även vår nya lekmiljö för barn med historiskt tema att vara klar, säger Eva Skyllberg, avdelningschef på Julita gård, i ett pressmeddelande.

Varje län får nominera en kandidat till utmärkelsen. I Sörmland var det de turismansvariga i respektive kommun, som enats om att nominera Julita gård till utmärkelsen.

– I år har samtliga län valt ut nytänkande kandidater som bidrar till att göra Sverige till en enastående destination. Vinnaren har framgångsrikt skapat ett besöksmål som tar vara på sitt historiska arv och som har skapat ett nav för samverkan och kunskapsdelning, säger Cecilia Schelin Seidegård, i ett pressmeddelande

Stora turismpriset delas i år ut för 25:e året i rad.

Läs mer om dessa ämnen

JulitaKatrineholmPlatser/Julita gårdTurism