Foto:

Frontalkrock utanför Katrineholm – tre personer till sjukhus varav en med helikopter

Katrineholm

– Båda bilarna är rejält demolerade i fronten, säger Marcus Melchersson, insatsledare för Västra Sörmlands räddningstjänst.

Två personbilar frontalkrockade med varandra på väg 56, i höjd med Strängstorp, strax utanför Katrineholm, under söndagen. Olyckan inträffade vid 15.35-tiden.

Den ena bilen hamnade i diket efter kollisionen, medan den andra blev ståendes kvar på vägbanan.

Här krockade bilarna med varandra:

Tre vuxna personer uppges ha drabbats. Två av dessa, en i varje bil, satt fastklämda och fick klippas loss av räddningsstyrkan.

Enligt uppgift från räddningstjänsten har samtliga tre personer förts vidare till sjukhus. En av dessa fick transporteras vidare med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Av allt att döma tycks smällen ha varit rejäl.

– Båda bilarna är rejält demolerade i fronten, säger Marcus Melchersson, insatsledare för Västra Sörmlands räddningstjänst.

Upphovet till olyckan är än så länge omgärdat av frågetecken.

– Jag kan inte spekulera i orsaken, men det är inte halt här i alla fall, säger Marcus Melchersson.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen strax efter klockan 17 och bärgare hade varit på plats och flyttat de båda bilarna.

Under lördagskvällen inträffade också en olycka, på nästan samma plats på väg 56. Då var det en personbil som kolliderade med en älg.

Under kvällen meddelade Mälarsjukhuset att en av de inblandade, en kvinna, är lindrigt skadad. Skadeläget för övriga inblandade är inte känt.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

RäddningstjänstenKatrineholmBlåljus Trafikolycka
Relaterat