• Göran Dahlström, Anneli Bengtsson och Fredrik Olovsson tog ett gemensamt grepp om spaden. Foto:
  • Fredrik Olovsson, Anneli Bengtsson och Göran Dahlström anlände i en brandbil. Foto:
  • Anneli Bengtsson, Göran Dahlström och Fredrik Olovsson höll ett kort tal. Foto:
  • Personal från Västra Sörmlands räddningstjänst och representanter från KFAB vid byggplatsen för nya brandstationen. Foto:
  • Mattias Gårdholt, räddningschef VSR, tar för sig av snittar och bubbel. Foto:
  • Skiss på hur den nya brandstationen ska se ut. Foto:
1/

Första spadtaget för nya brandstationen

Katrineholm

Grävmaskinerna har redan satt skopan i marken bakom räddningstjänstens övningsfält Flamman. Under måndagen grävdes det första symboliska spadtaget för en ny brandstation.

Trion som skulle hjälpas åt att gräva anlände i en tjutande brandbil. Fredrik Olovsson (S), ordförande för KFAB, klev snabbt ur tillsammans med Göran Dahlström (S) och Anneli Bengtsson (S), kommunstyrelsernas ordförande i Katrineholm respektive Vingåker. I samma stund som de anlände kom ett larm och bilen åkte vidare med sirenerna påslagna.

Personal från Västra Sörmlands räddningstjänst och representanter från KFAB var inbjudna till det högtidliga tillfället vid Flamman mellan Karsuddens sjukhus och Vika återvinningscentral.

— Det här känns väldigt bra. Här har vi ett av Sveriges absolut bästa övningsfält. Nu kommer brandstationen ligga väldigt bra till för att ta sig in i Katrineholm och även mot Vingåker och Flenshållet, säger Göran Dahlström.

Den nya brandstationen ska vara inflyttningsklar i december nästa år. Det blir en modern byggnad på 2 750 kvadratmeter med bra arbetsmiljö för personalen, solceller för egenproducerad energi och reservkraftverk vid strömavbrott.

I nästa vecka påbörjas en månad av sprängningar av berg där stationen ska ligga. Det planeras också för de trafikljus som kommer att stoppa trafiken vid den nya utfarten för utryckning på väg 55 mellan Vika och pilrondellen när larmet går.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

KFABRäddningstjänstenFredrik OlovssonGöran DahlströmKatrineholmByggPolitik
Relaterat