Kaninen Bibbi och Ronny Falck bjuder på sina VM-tips. Foto:

Falken besegrade kaninen Bibbi i VM-tipset

Katrineholm

Både Falken och kaninen Bibbi var glada förlorare i VM-tipset. Båda hade tippat att Mexiko skulle vinna den sista matchen i gruppspelet. Som tur var hade de fel.

Falken gick dock segrande ur det inbördes mötet med Bibbi med ett rätt – kaninen inte ett enda.

VM-tipsets slutställning mellan Falken och kaninen Bibbi blev 1–0.

Onsdagens match mellan Sverige och Mexiko skulle enligt både Falken och kaninen Bibbi sluta med blågul förlust.

– Man tippar åt ett håll och hoppas att det går åt ett annat, på så sätt vinner man i båda fallen, säger Ronny Falck som är sportreporter på Kuriren.

Kaninen Bibbi avstod att kommentera onsdagens match då hon vilade sig för att vara i form till avspark.

Bättre än både sportreportern och kaninen har Södermanlands Nyheters

Sköldpaddan Ture, som Södermanlands Nyheter anlitat för att tippa VM, kan efter tre spelade matcher sägas vara ett fotbollsorakel då han haft alla rätt.

Att ta djur till hjälp för att spå om framtiden är populärt. Bäst var nog bläckfisken Paul, som genom att välja på två olika lådor i sin tank med stor pricksäkerhet förutspådde matcherna i fotbolls-VM i Sydafrika 2010. Men många andra djur har också fått träda i tjänst, som spåmarsvinet Shiva och spåpirayan Pelé, när fotbollsälskare världen runt vill få veta - eller åtminstone få en känsla av att veta - hur matcherna ska gå.

Så här har duellen Falken–Kaninen Bibbi sett ut:

Kaninen Bibbi och sportens Ronny "Falken" Falck tippade Sveriges tre matcher i gruppspelet.

För Katrineholms-Kuriren var det första gången spåkaninen Bibbi hjälpte till att tippa matcherna. Kaninen fick välja på tre olika flaggor, Sveriges, det aktuella landet Sverige möter i gruppspelet, samt en flagga med texten "Oavgjort".

Ronny Falck är mångårig medarbetare på redaktionen, de senaste åren på sportredaktionen. Han tippade också Sveriges matcher i grundspelet.

Den första VM-matchen för Sverige spelades mot Sydkorea förra måndagen. Kaninen Bibbi trodde på Sydkoreansk seger, Ronny Falck trodde på oavgjort.

Bibbi trodde på sydkoreansk seger i första matchen. Foto:

– Det här är matchen som Sverige måste vinna om VM ska leva, men Tottenhamstjärnan Son gör ett och Forsberg spräcker nollan. 1–1, sa Ronny Falck inför VM.

Båda han och Bibbi hade fel.

Nästa match, på midsommardagen blev tuff, kaninen Bibbi trodde på oavgjort mellan Sverige och Tyskland. Så var det också, 1-1 till den 95:e minuten när Tyskland gjorde segermålet på frispark. Ronny Falck var mer pessimistisk och trodde på tysk seger, men konstaterade att Sverige ibland vinner eller tar en poäng även när det ser omöjligt ut.

De flesta har nog förlikat sig med tanken, att Tyskland slår Sverige. Men Bibbi är mer optimistisk och tror på oavgjort. Foto:

– Tyskland är bättre på varje plats och då är Sverige chanslöst, precis som vi var mot Italien och Frankrike ... så kanske långöra har en poäng med krysset? sa Ronny Falck när han tippade de svenska VM-matcherna.

Kaninen Bibbi styrde utan tvekan mot Mexikos låda och släckte därmed svenska VM-drömmar - men bara om hon tippar rätt, förstås. Foto:

Sverige-Mexiko var direkt avgörande för hur det svenska VM-äventyret skulle sluta. Bibbi och Falken tippade svensk förlust. Men som tur var hade de fel. Det blågula landslaget imponerade och vann med 3-0.

Nu väntar Schweiz i åttondelsfinal på tisdag klockan 16.

Fakta om Kurirens tippare

Fakta: Dvärgväduren Bibbi

Ålder: 2

Bor: Katrineholm

Familj: Sambo med Sudden, 3 år

Främsta idrottsbedrift: Har hört talas om kaninhoppning, men har inte varit med själv

Favoritmat: Morötter och äppelgrenar

Värsta mat: Kött

Hobby: Smaska gräs

Fakta: Ronny Falck

Ålder: 61

Bor: Norrköping

Familj: Frun Elisabeth, barnen Marlene och Sofie och fem barnbarn. samt Alexander och Sebastian som är Elisabeths barn.

Främsta idrottsbedrift: Europamästare i bowling 1974. Nordisk mästare 1975

Favoritmat: Rotmos med fläsk

Värsta mat: Allt som är grönt.

Hobby: Fotboll

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmFotbolls-VMHusdjurWEBB_TV
Relaterat