Felicia Rask, Wilma Lagemyr, Tuwa Engberg och Maja Nordholm är idésprutorna bakom musikvideon till hitlåten "Mata mig". Foto:

Duveholmseleverna har gjort hitlåtens första musikvideo

Katrineholm

Låten "Mata mig" har gått som en raket på Spotify där den har spelats över 3,5 miljoner gånger. Nu har den fått en musikvideo tack vara fyra estetelever från Katrineholm.

Tuwa Engberg, Felicia Rask, Wilma Lagemyr och Maja Nordholm går på Duveholmsgymnasiets estetprogram och när de fick i uppgift av sin filmlärare att göra en musikvideo spann idéerna loss direkt.

– Vi gjorde en spellista med olika låtförslag, men bestämde oss direkt när vi hörde "Mata mig". Vi tycker låten är rolig och fick en massa bilder när vi lyssnade. Texten fastnar lätt och min lillebror sjunger den hela tiden, berättar Tuwa Engberg som spelar psykolog i videon.

"Mata mig" med Sofie Svensson & Dom Där handlar om en tjej som älskar allt vad onyttigheter heter. Wilma Lagemyr är den som i musikvideon mimar till textrader som "Jag vill att du matar mig med kakor, godis, glass å läsk sen ska du steka massa burgare o rimma till fläsk".

– Det var ingen annan som ville, skrattar hon.

Tidigt var manuset klart med vilka vinklar som skulle filmas. En tidig lördagsmorgon begav sig klasskompisarna till Matpiraten som gett tillåtelse till filminspelningen. I videon ses Wilma Lagemyr ösa ner chips och kakor i kundvagnen och givetvis ta en tur in i butikens godisgrotta.

Sedan gick färden hem till Maja Nordholm där resten av videon gjordes. Inför inspelningen hade tjejerna bakat tårtor, muffins, kakor, bullor och semlor i mängder.

– Vi höll på hela dagen, men det var jätteroligt! Vi skrattade hela tiden. Fast jag mådde jätteilla efteråt och har inte ätit sötsaker sedan dess, avslöjar Wilma Lagemyr.

Under arbetets gång väcktes djupare tankar kring det som från början bara var en rolig låt.

– Det finns så mycket kroppskomplex, men "Mata mig" visar att det är okej att äta sötsaker även om man är tjej, säger Maja Nordholm.

Efter redovisningen i skolan skrev tjejerna till artisten Sofie Svensson för att fråga om de fick dela musikvideon på Youtube och fick snabbt tummen upp. Bandet har även delat esteternas video på sin Facebooksida.

Sofie Svensson berättar för Katrineholms-Kuriren att låten kom till när hon satt hemma i soffan med sin bror och sambo och de skämtade om att de åt för mycket godis.

– Från första början är denna låt en pik till oss själva. Inte trodde vi att den skulle bli så populär med miljoner streams på Spotify, berättar hon.

Sofie Svensson hyllar Katrineholmstjejernas initiativ att göra en video.

– Det är superkul! Jag tycker de har fångat känslan bra med glimten i ögat. Det är svårt att filma musikvideos, så de har gjort ett grymt jobb.

Sofie Svensson & Dom Där

2015 började Sofie Svensson från Västerås att lägga ut humoristiska låtidéer på Facebook för att fördriva tiden under en sjukskrivning. Hennes videos spreds snabbt och 2017 bildade hon band med "Dom där" och gav sig ut på sommarturné. De är nu ett av Sveriges största partyband vars låtar har 25 miljoner lyssningar på Spotify.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

DuveholmsgymnasietKatrineholmmusik
Relaterat