Van Trung Nguyen tror att katrineholmarna kan lockas att prova mongolisk mat. Foto:

Det började i en vagn vid Coop

Katrineholm
annons

Nu har Tasty grill bytt skepnad, lokalen är tillbyggd. In har en restaurang med mat från Asien flyttat och vi kommer få en möjlighet att prova mongolisk matkultur.

För ett antal år sedan började katrineholmaren Van Trung Nguyen servera thaimat i vagn utanför dåvarande Coop, det som i dag är Matpiraten. Efter ett mellanspel, då han drev hämtmatsrestaurang vid Talltullrondellen, har han nu landat på Lövåsen igen. Lokalen är tillbyggd för att få fler sittplatser och för att serveringsborden med buffématen ska få plats.

Den mat som serveras är hämtad från olika asiatiska kök även det japanska.

— Jag gillar att stå i köket och laga mat, men att driva företag är svårare. Det här är en satsning från min sida och även från fastighetsägaren Tord Samuelsson. Han har byggt ut lokalen åt oss för den verksamhet vi bedriver, berättar restaurangägaren nöjt.

När blev det bestämt att du skulle öppna här?

— I oktober förra året tog jag över, då drev jag det som pizzeria under fyra månader i väntan på att lokalen skulle kunna byggas om. I juni var lokalen färdigställd så jag kunde börja inreda lokalen. Nu är vi klara och jag väntar bara på kylen till den mongoliska maten. Den vi har nu är bara tillfällig.

Vad skiljer den mongoliska maten från övrig asiatisk mat?

— Maten ligger i olika kylda behållare utan att vara tillagade, du väljer vad du vill ha och hur mycket. Sedan går du bort till kocken så lagar han till det direkt.

Hur många kommer att arbeta i restaurangen?

— Vi kommer att vara fyra-fem personer som hjälps åt och jag är glad över att ha så bra personal till min hjälp.

Nu har verksamheten varit igång en dryg vecka och Van Trung Nguyen är nöjd med det mottagande som han har fått sedan öppningen.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmNäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka