Studie- och yrkesvägledarna i grund- och gymnasieskolan. Från vänster: Jan-Olof Harlin, Carina Elfving, Jenny Palm och Sara Benafakir Lund. Saknas på bilden gör Thereze J Silvferskog, Johanna Malmberg och Eva-Marie Eriksson- Foto:

De har fortfarande chans på jämställdhetspris

Katrineholm

Tio finalister har nu blivit sex. Studie- och yrkesvägledarna i Katrineholm har fortfarande chans att tilldelas Svenska jämställdhetspriset.

Svenska jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som delas ut på Forum Jämställdhet. Utmärkelsen går till en organisation som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle.

54 bidrag från olika branscher och platser har nominerats till priset. Bland dessa valde en jury inledningsvis ut tio bidrag. Nu har juryn valt ut sex finalister som alla har visat upp ett bra jämställdhetsarbete.

Studie- och yrkesvägledningen i Katrineholm tävlar mot Kunskapscentrum för jämlik vård, Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning, Botkyrkabyggen, Arbetsmiljöverket och Front advokater.

– Det är tillsammans som vi kan uppnå varaktiga förändringar mot jämställdhet. Studie- och yrkesvägledarna i Katrineholm har sett potentialer med att arbeta väldigt nära skolledning, lärarkår och yrkesbranscher i sitt normkritiska arbete - och det ger resultat. SYV är verkligen en av nyckelspelarna för ett inkluderande och jämställt samhälle, på riktigt, säger Maria Evald, processledare i jämställdhet vid bildningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Clara Berglund, projektledare för Forum Jämställdhet, är glad och stolt över bidragen som gått till årets final.

– I en tid när jämställdhet och kvinnors rättigheter återigen ifrågasätts är det viktigt att lyfta fram goda exempel på jämställdhetsarbete. Årets finalister visar verkligen på ett exceptionellt arbete för att lyfta fram positionerna för jämställdhet i Sverige och vi är väldigt glada att kunna lyfta fram dem, säger hon.

Vinnaren av Svenska jämställdhetspriset 2019 presenteras på Forum Jämställdhet som arrangeras i Luleå 30-31 januari.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmJämställdhetskola
Relaterat