Centerpartiets kvintett som siktar mot plats i fullmäktige. Anders Gölevik, Claudia Grathwohl, Inger Fredriksson, Victoria Barrsäter och Sten Holmgren. Foto:

Centerpartiets kandidater inför höstens val

Katrineholm

Centerpartiets lista till fullmäktige bjuder på överraskningar. Polisområdeschefen Anders Gölevik är en av de som nu ger sig in i lokalpolitiken.

— Det är en spännande lista med en bra mix av olika erfarenheter och kompetenser, konstaterar partiets omvalde ordförande Sten Holmberg.

Med en bakgrund i Centerpartiets ungdomsförbund kliver Anders Gölevik in på plats fem på partiets fullmäktigelista. Skola och integration är frågor han brinner för och han ser ingen konflikt mellan sin yrkesroll och sitt politiska engagemang.

— Nej, det gör jag inte. Tvärtom vill man att poliser ska delta i samhällsdebatten. Jag har funderat på att engagera mig politiskt i många år och nu tycker jag att det blivit för mycket populism och förenklade lösningar i debatten. Jag vill jobba för att bevara demokratin och stå upp mot extremism av alla slag, säger Anders Gölevik.

Inger Fredriksson finns med bland topp 10, men tar sikte på en plats i riksdagen som tvåa på den sörmländska riksdagslistan.

Fullmäktigelistans trea, företagaren Claudia Grathwohl, har suttit som ersättare i service- och tekniknämnden och vill nu ta ett kliv framåt. Hon har även plats åtta på riksdagslistan. För henne är skolsystemet och småföretagande centrala frågor

— Vill man förändra och förbättra behöver man engagera sig ideellt, säger hon.

På plats fyra återfinns Victoria Barrsäter som arbetar vid Warbro kvarn och för henne är småföretagande, skola och integration kärnfrågor.

Centerns toppkandidater

1. Sten Holmgren

2. Ann-Charlotte Olsson

3. Claudia Grathwohl

4. Victoria Barrsäter

5. Anders Gölevik

6. Inger Fredriksson

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

CenterpartietKatrineholmKommunalpolitik
Relaterat