Embla Svarén pysslar tillsammans med lillebror Hubert och mamma Kajsa Svarén. De målar bokstäver. Embla målar ett "E" med snöflingor på, eftersom hennes namn börjar på "E". Foto:

Bokstavligt Hellsing-tema på höstlovet

Katrineholm

Just nu har Kulturhuset Ängeln en Lennart Hellsing-utställning med motiv och texter ur hans böcker. Under tisdagen anordnade Kulturhuset Ängeln en pysselverkstad med Hellsing-tema.

Vid ett av de långbord som ställts upp i biblioteket, bland färgglada pennor och papper, sitter Embla Svarén och pysslar. Med sig har hon lillebror Hubert och mamma Kajsa Svarén. De berättar att de ofta besöker Kulturhuset Ängeln när det anordnas pyssel.

— Barnen tycker om det, det är roligt att pyssla och träffa kompisar, säger Kajsa Svarén.

I rummet "Bubblan" sitter ett tiotal barn från Skogsborgsskolans fritids och pysslar. De berättar att de hade disco på förmiddagen, innan de tog en promenad till Kulturhuset Ängeln.

För den som missade pysselverkstaden kommer fler aktiviteter med Lennart Hellsing-anknytning att ordnas på Ängeln under höstlovet.

På onsdag den 1 november är det speldag, på torsdag anordnas pysselverkstad igen och på fredag är det sagostund. Lördagen den 25 november kommer dessutom Lennart Hellsings dotter, Johanna Hellsing, till Ängeln och har en sångstund. Själva utställningen kommer att stå kvar fram till den 27 november.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nöje LitteratuirKatrineholmKulturhuset ÄngelnBibliotek
Relaterat