Bingorånförsöket: tre kvar i häktet

Katrineholm/Nyköping
annons

I veckan har det hållits rättegång mot de fem, som misstänks för inblandning i rånförsöket mot bingohallen på Fredsgatan.

Under veckan har rättegång hållits mot de fem unga män och pojkar, som misstänks för försök till rån mot bingohallen i Katrineholm. Rättegången höll på hela tisdagen och torsdagen. Tre av de tilltalade blir kvar i häktet i väntan på domen, eftersom de också är häktade i andra mål. Det handlar om en katrineholmare i 20-årsåldern, som är häktad misstänkt för inblandning i mordet vid Östra skolan den 14 maj, förutom för medhjälp till rånförsöket den 26 maj.

De andra två som får stanna kvar i häktet är två pojkar, 16-17 år gamla. De är båda häktade som misstänkta för inblandning i ett människorov i Oxelösund den 4 juni i år och för försök till rån av bingohallen.

Två misstänkta har försatts på fri fot. Det handlar om en 20-åring, som åklagaren inte yrkade på skulle vara kvar i häktet, samt en katrineholmare i 25-årsåldern. I hans fall yrkade åklagaren på att han skulle stanna i häktet, men tingsrätten bedömde att han skulle släppas.

Dom meddelas den 20 juli. Samma dag kommer åtalet i människorovs-ärendet mot de två 16-17-åringarna.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings tingsrättKatrineholmrån
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka