Foto:

Jakt efter biltjuvar slutade på åker

Katrineholm
Två personer greps efter en nattlig biljakt som tog sin början i centrala Katrineholm och slutade på en åker i Östergötland.

Det var vid 01.45-tiden, natten mot söndagen, som polisen försökte att stoppa en bil i centrala Katrineholm sedan föraren gjort sig skyldig till en mängd trafikbrott. Men föraren, en 33-årig man, vägrade att stanna.

Två patruller tog upp jakten, som bitvis gick i 130 kilometer i timmen. Den slutade knappt 20 minuter senare på andra sidan länsgränsen söder om sjön Tisnaren i norra Östergötland.

– Där försökte han att komma undan genom att köra ut på en åker men då fastnade bilen i ett dike eller damm, berättar Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

33-åringen greps, liksom en kvinna som färdades med honom i bilen, vilken visade sig vara stulen och falskskyltad.

Mannen är nu misstänkt för bilstöld, märkesförfalskning, drograttfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik. Kvinnan misstänks för delaktighet i bilstölden.

Ingen person kom till skada i samband med biljakten, enligt polisen.

– Den gick direkt ut från stan och det var ingen trafik i övrigt ute på vägarna så det var ingen fara för tredje part, säger Roland Lindkvist.

Både mannen och kvinnan anhölls under söndagen.