Hans Eriksson visar sin unika Volvo Ambulans för finansminister Magdalena Andersson (S). Ministern besökte Katrineholm under söndagen och deltog i Katrineholms-Veckan, träffade väljare och diskuterade sommarens bränder. Foto:

Bilintresserad minister i Katrineholm

Katrineholm

Bilintresserade finansministern Magdalena Andersson (S) besökte Katrineholm under söndagen.

Finansminister Magdalena Andersson (S) åkte med i bilkortegen under Katrineholms-Veckans invigningsdag. Hon kom i en Oldsmobile cabriolet 1957 som tillhörde Marita och Thomas Sundqvist.

På Djulö träffade hon bland annat Hans Eriksson som äger en Volvo Ambulans 445 och blev imponerad av hur rent det var under motorhuven.

– Det tillverkades bara tre stycken i hela världen. Jag har letat efter de två andra men jag skulle inte köpa en till, det är för mycket jobb, säger Hans Eriksson.

Magdalena Andersson gillar att åka bil. Hon har haft en Ford Fairmont och en Plymouth Gran Fury.

– Det här är det bästa i valrörelsen hittills och det kommer nog att stå sig, säger hon.

  • Magdalena Andersson var med i kortegen under Katrineholms-Veckans invigningsdag. Hon satt i en Oldsmobile cabriolet 1957 som tillhörde Marita och Thomas Sundqvist. Foto:
  • På Djulö mötte Magdalena Andersson bland annat Peter Sandfjord som har en Oldsmobile cabriolet 1954. "Katrineholms-Veckan är en höjdpunkt som samlar mycket folk. Kortegen visar att bilintresset är väldigt stort, inte bara i Katrineholm" säger han. Foto:
  • Magdalena Andersson blev imponerad av Hans Erikssons Volvo Ambulans. Foto:
1/

Under dagen blev det även loppis på Djulö där hon träffade fler väljare och köpte vinbärssylt.

Valrörelse är något av det mest fantastiska man kan vara med om som folkvald, tycker hon, eftersom folk pratar politik.

– Om vi ska ha demokrati är det viktigt att människor är aktiva och pratar politik.

Innan kortegen träffade Magdalena Andersson representanter för räddningstjänsten och hemvärnet och pratade om sommarens torka och bränder.

– Den här sommaren har Sverige visat sig från sin bästa sida med så mänga människor som har ställt upp, säger hon.

Hon har besökt fyra räddningstjänster i Sverige. Att Sverige ska skaffa egna brandflyg är inte det bästa sättet att använda pengarna, har alla fyra sagt till henne.

– I norra Europa är vi bra på att hantera översvämningar och oljeutsläpp och i södra Europa är man bra på skogsbränder, och så kan man stödja varandra. Men om klimatet är på väg att ändras får man se över det, säger hon.

Hon menar att polariseringen bland partierna har ökat vad gäller skatter.

– Alla borgerliga partier vill sänka skatten och Sverigedemokraterna vill sänka allra mest.

Magdalena Andersson är nöjd med att man höjt statsbidraget till kommunerna de senaste åren.

– En del av kommunerna har använt bidraget till att sänka skatten. I andra kommuner, som i Katrineholm, har man använt pengarna för att förbättra verksamheten och det tycker jag är bättre, säger hon.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms kommunBilarPolitik
Relaterat