Brandbilens lift brukar intressera många som är sugna på att ta en tur upp i det blå. Arkivfoto. Foto:

Barnens dag är också delaktighetens dag

Katrineholm
annons

Stadsparken fylls under dagen med massor av olika aktiviteter. Prova på karate, bågskytte, sjung lite allsång eller testa årets nyhet – klätterbanan.

Ett populärt evenemang som sker under Katrineholms-Veckan är barnens dag. Stadsparken i Katrineholm fylls av mängder av olika aktiviteter som alla är gratis.

Det inleds klockan två och några av de aktiviteter som erbjuds är ponnyridning, barnyoga, scoutaktiviteter, pyssel, karate och bågskytte.

Barnens dag brukar locka upp mot 1 000 barn och tillhörande föräldrar. Upplägget är sig ganska likt från år till år förutom några små aktivitetsförändringar.

— Det är ett koncept som vi har kört med varje år men vi försöker utveckla det lite för varje år. Utbudet bygger lite på vilka föreningar som vill vara med. Den här dagen är ett utmärkt tillfälle för föreningarna att visa upp sig och på så sätt kan barnen få upp ögonen för dem, säger Mats Fredriksson ordförande för Katrineholms-Veckan.

Nyheten för i år är klätterbanan och förra årets tuff-tuff-tåg är ersatt med häst och vagn.

Precis som tidigare år ska Västra Sörmlands räddningstjänst vara på plats i Stadsparken och då finns möjligheten att få åka upp i brandbilens lift, något som brukar vara uppskattat.

— Att få åka upp i liften brukar vara väldigt populärt och även ansiktsmålningen brukar dra långa köer.

Det bjuds också på allsång som leds av Anna Wilhelmsson. Då blir det klassiska barnlåtar att sjunga med till.

I Musikens hus arrangeras också sångstund för barnen där de kan sjunga och leka med ord och toner.

— Barnens dag är en dag för delaktigheten. Barnen ska få chansen att vara med och vara delaktiga i aktiviteterna. Jag personligen tycker det är Katrineholms roligaste evenemang eftersom det brukar vara en väldigt glädjefylld dag, säger Mats Fredriksson.

Barnens dag

Årligt evenemang som sker under Katrineholms-Veckan. Roliga aktiviteter anordnas för barnen av bland annat kommunens olika föreningar.

Årets evenemang på stora scenen är allsång som leds av Anna Wilhelmsson.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Barnens dagStadsparken KatrineholmKatrineholms-Veckan
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka