Barnen bjuds på hinderbana med gladiatorgatlopp i vår

Katrineholm

Stortorget och Köpmangatan förvandlas till gladiatorarena när "Barnens hinderbana" kommer till Katrineholm den 4 maj.

Gatloppet i tv-programmet Gladiatorerna uppskattas av många barn. Nu får de chansen att möta tre muskelberg på hemmaplan, helt gratis.

– Gatloppet är som ett kuddkrig, där vi har kuddarna, säger Peter Bláha, känd som tv-profilen Pansar.

Tre stora uppblåsbara hinder och ett sju meter brett "gatlopp" kommer att byggas i centrum. Det blir mycket springa, klättra och kasta sig utför stora rutschkanor längs banan. Barnen får diplom och möjlighet att träffa de tre "gladiatorerna" som de möter i gatloppet. Peter "Pansar" Bláha kommer troligen att flankeras av Cecilia "Amazon" Benjaminson och Aristides "Phoenix" Denis Sanchez.

– En del barn är taktiska och väntar in fler och springer alla på en gång, vissa springer ensamma och fintar och en del får man peppa så att de vågar och sen ge dem en kram, säger Peter Bláha.

KFV marknadsföring och Sörmlands sparbank står för finansieringen.

– Det är för barn som fyller sex år i år, upp tills de är tolv. Det är gratis, det känns viktigt så att alla barn kan få delta, säger Ida Grönvall, KFV marknadsföring.

Konceptet "Barnens hinderbana" reser i vanliga fall till stora svenska städer. Då är det en större bana med fler motståndare och sedvanlig biljettförsäljning. Till Katrineholm kommer några hinder som inte kräver stora resurser att förflytta.

– När vi såg upplägget så kände vi att det här är klockrent, eftersom vi vill främja rörelse och målgruppen är barn, säger Katarina Jansson, lokal bankchef.

Förhoppningen är att många barn i Katrineholm ska tagga till och träna ordentligt inför hinderbanan och på så sätt öka sin fysiska aktivitet. Föräldrarna kan heja fram barnen längs banan.

– Man kan swisha mig om man vill att barnen ska få lite extra uppfostran i gatloppen, skojar Peter Bláha.

  • Stefan Andersson, Sörmlands sparbank, Louise Magnusson, KFV marknadsföring, Peter Bláha, Barnens hinderbana, Ida Grönvall, KFV marknadsföring och Katarina Jansson, Sörmlands sparbank testade att rusa gatlopp på Köpmangatan. Foto:
  • Stortorget och Köpmangatan förvandlas till gladiatorarena när "Barnens hinderbana" kommer till Katrineholm den 4 maj. Foto:
  • Peter Bláha. Foto:
1/

Barnens hinderbana

Sedan 2016 har Barnens hinderbana genomfört över 40 lopp i 35 olika städer i Sverige.

Mer är 40 000 barn har sprungit banan och utmanat gladiatorerna.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmStorgatanBarnEvenemang
Relaterat