Statsminister Stefan Löfven besökte Katrineholm i samband med att nyheten om Strålsäkerhetsmyndighetens flytt hit presenterades. Foto:

Bara 50 statliga jobb till Katrineholm

Katrineholm

Av de 120 statliga jobb som utlovades i samband med flytten av Strålsäkerhetsmyndigheten, kommer bara 50 att flyttas till Katrineholm.

Det uppger SVT Sörmland, som tagit del av en intern promemoria hos myndigheten.

Det var i samband med att flytten till Katrineholm presenterades av statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi, som siffran 120 jobb nämndes.

Men nu tycks det alltså handla om betydligt färre arbetstillfällen, som flyttas från myndighetens nuvarande säte i Solna till Katrineholm. Enligt SVT kommer blott 50 jobb att ha flyttat till Katrineholm, när myndigheten öppnar här i höst. På sikt kan ytterligare ett 20-tal arbetstillfällen flyttas hit.

— Vad enskilda statsråd säger på presskonferenser är ju inte det som regeringen beslutar. Regeringen har gett oss ett beslut som vi har tolkat, säger Fredrik Hassel, ställföreträdande generaldirektör på Strålsäkerhetsmyndigheten, till SVT Sörmland.

Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) är inte förvånad över uppgifterna om att det inte blir 120 nya jobb i Katrineholm. Han framhåller att det uppdrag som finns när det gäller att skaffa fram lokaler åt myndigheter gäller 80 arbetsplatser.

Dahlström är ändå nöjd med myndighetsflytten.

— Jag är glad för alla jobb som kommer till Katrineholm. Kan vi få ett 80-tal som kräver högre utbildning så är det fantastiskt bra, säger han.

Dahlström framhåller också myndighetsflytten genererar andra positiva effekter för Katrineholm, som kringtjänster som myndigheten behöver och besök i butiker och på restauranger som de anställda kan väntas göra.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

StrålsäkerhetsmyndighetenGöran DahlströmKatrineholmArbetsmarknad
Relaterat