Restaurangen dagen efter brandattentatet. Foto:

Attentatet mot Stationsplan: "Gripanden relativt snart"

Katrineholm

Polisen ser "hyfsat ljust" på möjligheten att klara upp brottshärvan efter mordbranden på restaurang Stationsplan på Norr.

Torsdagen den 13 september brann det på restaurang Stationsplan på tågstationen i Katrineholm. Två personer fick föras till sjukhus och senare framkom uppgifter att branden föregåtts av ett grovt rån. Samtidigt brann det nära ett bostadshus, också på Norr. Senare berättade polisen att man misstänker att bränderna och rånet i Katrineholm har koppling till attentat mot krogar i Nyköping.

– Utredningen pågår. Vi har en del material som är på analys och har fått en del material tillbaka, som har gett oss vissa svar. Vi fortsätter arbeta väldigt brett, både i Nyköping och i Katrineholm. Det är inte bara ett ärende det handlar om, säger Henrik Hägglund, förundersökningsledare vid polisens avdelning för grova brott.

Polisen, fortsätter Hägglund, har hållit förhör och har fått en ganska bra bild av vad det hela handlar om, och vilken krets av människor som är inblandad.

– Vi har inte delgett någon misstanke om brott än. Vi har ingen frihetsberövad, men jag hoppas att det kommer att ske inom kort. Det kan bli frihetsberövanden, inte de närmsta timmarna, men inom en relativt snar framtid. Jag ser hyfsat ljust på det här, säger han.

Polisens bedömning är att de inblandade, generellt när det gäller samtliga ärenden, är livsstilskriminella. Varför just Katrineholm och Nyköping blivit någon form av bas för dessa vet Henrik Hägglund inte.

– Vi har sett rörelser på ett annat sätt än tidigare mellan Nyköping och Katrineholm. Det är så just nu. Vad det beror på – ingen aning. Vi ser inga kopplingar till någon annan stad.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmMordbrandpolis
Relaterat