Så laddar du ner vår nyhetsapp

Katrineholm
annons

Ny finns Katrineholms-Kurirens nyhetsapp till smartphone. Den ger dig ännu snabbare tillgång till lokala nyheter, och möjlighet att få pushnotiser till telefonen vid viktiga nyhetshändelser.

Appen finns till både iPhone och Android, och erbjuder en ännu bättre upplevelse än webbsajten gör i mobilen.

— Den är mycket snabbare och smidigare, säger Jörgen Bröms, digital utvecklingschef på Sörmlands Media, dit Katrineholms-Kuriren hör.

Utöver lättscrollade flöden med de senaste nyheterna, såväl lokalt som in- och utrikes, finns en knapp för att snabbt förstora artikeltext vid behov. Alla delningsfunktioner som finns inbyggda i din telefon fungerar i appen, och är du prenumerant blir tillgången till e-tidningen ännu enklare.

Den stora nyheten är att appen ger användaren möjlighet att ta emot så kallade pushnotiser.

— Redaktionen kommer kunna skicka meddelanden till din telefon om det händer något viktigt, så att du direkt får reda på det. Då får din telefon en liten notis som du kan klicka på och komma direkt till artikeln, förklarar Jörgen Bröms.

Johannes Tångeberg, digitalt ansvarig på Katrineholms-Kuriren, har sett fram emot lanseringen och berättar att nyhetsappen även tillgodoser många läsares önskemål.

— Appen har varit efterfrågad av våra läsare och gör att vår journalistik blir ännu mer lättillgänglig. Många läser redan i dag sina nyheter i mobilen. Med appen blir det enklare och smidigare.

Att appen nu släpps betyder dock inte att någonting annat försvinner. Webbsajten kommer fortsätta fungera även i mobilen, och den som hellre läser på surfplatta eller bläddrar i ett pappersexemplar kommer kunna göra det precis som förut.

— Vi vill underlätta för läsarna att ta del av Katrineholms-Kuriren på de sätt som de själva tycker passar dem, om det så är i papperstidningen, på datorn eller i mobilen - eller på alla olika sätt beroende på situation. Kanske läser man papperstidningen på morgonen, kollar in kkuriren.se på datorn på jobbet och läser senaste nytt i mobilen, resonerar Johannes Tångeberg.

LADDA NER KATRINEHOLMS-KURIRENS NYHETSAPP HÄR.

Foto:

Nyhetsappen kkuriren – så här gör du

Appen kkuriren finns till både iPhone och Android. Du hämtar hem den i App Store eller Play Butik. Här kan du klicka för att komma direkt till appen.

Är du prenumerant loggar du sedan in. Då får du förutom tillgång till samtliga artiklar en egen profilsida. Där kan du bland annat göra adressändring, begära uppehåll i prenumerationen, se din köphistorik och byta lösenord.

Du kan även välja om du vill kunna ta emot pushnotiser eller inte, och på vilket vis du vill att dessa ska visas i din telefon.

Appen fungerar även på läsplatta, men är främst anpassad för smartphone.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholms-KurirenKatrineholm
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka