Boxen dröjde ett halvår och fungerade bara några månader. Foto:

Fast i oönskat abonnemang – anmäler kanaler som inte fungerar

Katrineholm

Kvinnan fick besök av en säljare, som erbjöd gratis kanaler att prova i tre månader. Nu tycks hon ha fastnat i ett abonnemang hon inte vill ha och Arn-anmäler företaget.

Vid nyår i fjol fick kvinnan besök av en försäljare, som ville sälja företaget Nordbox tv-kanaler. Enligt anmälan till Arn, Allmänna reklamationsnämnden, fick kvinnan veta att hon skulle få testa kanalerna gratis i tre månader, innan hon behövde besluta sig för om hon skulle behålla dem eller inte. För att kunna se kanalerna behövdes en särskild box, som kvinnan fick vänta på i sex månader.

När kvinnan fått boxen fungerade den i fem månader, innan den gick sönder den 1 december i fjol. Kvinnan har försökt nå företaget många gånger för att avsluta abonnemanget, som hon hittills betalat 2 388 kronor för, men utan att kunna nå dem. Företagets hemsida fungerar inte längre och ingen svarar på de nummer kvinnan ringt. I sin anmälan till Arn skriver hon att hon inte vill ha abonnemanget och hon vill att nämnden rekommenderar företaget att häva avtalet.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

ARNKatrineholm
Relaterat