Aftonbladet: Uppgörelse i regeringsfrågan

Politik

De långdragna förhandlingarna om vem som ska bli Sveriges statsminister kan vara på väg mot ett slut. Aftonbladet erfar att det finns en uppgörelse mellan S, MP, C och L som partierna nu ska förankra i sina respektive partiorgan.

Aftonbladet skriver att Socialdemokraterna kallat in sin partistyrelse i dag och att det finns en uppgörelse mellan S, MP, C och L.

Centerpartiet och Liberalerna måste dock förankra uppgörelsen i sina respektive partiorgan. Centerpartiets riksdagsgrupp och partistyrelse sitter just nu i möte på Sjöfartshuset vid Skeppsbron i Gamla stan i Stockholm för att diskutera regeringsfrågan.

På torsdagen träffade de två statsministerkandidaterna Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) riksdagens talman Andreas Norlén och avrapporterade vad de senaste veckornas förhandlingar med Liberalerna och Centern lett till.

Efter mötena var samtliga inblandade tystlåtna.

Det är sedan tidigare känt att Liberalerna på söndag ska hålla ett partiråd med drygt 90 deltagare från olika delar av landet. Man ska då ta ställning till vilken statsministerkandidat partiet ska stödja.

Partirådet kommer att vara öppet för medier.

Centerpartiet har däremot varit helt tyst om sin interna process för att sätta ned foten i regeringsfrågan. Enligt källor så har Centern förberett för att kunna hålla ett så kallat förtroenderåd om regeringsfrågan på lördag. I ett sådant råd deltar ett 50-tal partiföreträdare från olika delar av landet.

TT