Foto:

Advokaten "lite besviken" över bevisvärderingen

Katrineholm/Stockholm

Adnan Mzoris advokat, Mikael Abrahamsson, utgår från att hovrättens dom kommer att överklagas till Högsta domstolen.

Mikael Abrahamsson, försvarare åt Adnan Mzori, som i dag fredag dömdes till 14 år och nio månaders fängelse för medhjälp till mord, grov utpressning, grovt bedrägeri, vapenbrott, grovt vapenbrott, kommenterar domen.

– Jag har precis läst domen. Jag har inte pratat med min klient än. Jag är nog lite besviken över hovrättens sätt att värdera bevisningen, mot bakgrund av att den enda egentliga bevisningen som finns är min klients egna uppgifter. Då är det förvånande att man väljer att döma honom för medhjälp till mord.

Abrahamsson noterar skillnaden i domskälen mellan hovrätt och tingsrätt - hovrätten skriver att Mzori haft avsikt att mörda 35-åringen. Tingsrätten talade om likgilthetsuppsåt, att Mzori inte brydde sig om ifall 35-åringen mördades.

– Men hovrätten skriver att min klient haft avsiktsuppsåt, trots att man inte kan prestera något motiv.

Abrahamsson utgår från att hans klient vill överklaga hovrättsdomen till Högsta domstolen.

– Döms man mot sitt nekande till 14 år och nio månader, vill man nog pröva alla möjligheter som finns. Jag utgår från att vi ansöker om prövningstillstånd. Jag tror att det finns förutsättningar att få prövningstillstånd eftersom det är så speciella omständigheter.

Mikael Abrahamsson betonar att han ännu inte talat med sin klient.

– Jag förmodar att han försöker nå mig under dagen, men jag har hittills inga instruktioner, säger han.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmMord Östra skolan
Relaterat