9 sköna platser i Katrineholm

Katrineholm
annons

Samlingsplatserna är många i Katrineholm: Stadsparken, skejtparken och Djulö är några älskade ställen som lockar till häng.

Stallar med plats för alla

Den gamla lokstallsmiljön vid järnvägen är snygg att titta på och rymmer kreativa verksamheter för ungdomar – ungkulturhuset Perrongen har nyss fyllt fem år. Skatepark utanför, en teaterlokal i form av en black box byggs. Nästa sommar spelas här Kerstin Ekmans "Kvinnorna och staden".

Foto:

Insup kurortens atmosfär

Historiens vingslag i den gamla kurorten, där bevarade paviljonger står kvar än i dag. Fint att promenera i Bie brunnspark samtidigt som det går att inhämta fakta om tiden med karbad och gyttjebad.

Käka hos mästerkocken

Katrineholmssonen Tommy Myllymäki är mästerkocken som gillar att tävla. Han har vunnit Årets kock, Kockarnas komp och två gånger tagit medalj i kock-VM. På Julita värdshus kan du smaka hans mat, och njuta av att ha Öljaren precis utanför fönstret.

Foto:

Med rum för alla

På Kulturhuset Ängeln händer alltid nåt. Teater, föreläsningar, lässatsningar, konst, samtal, fika, språkkaféer; i sommar, fram till den 13 augusti, visas Mårten Medbos konst i konsthallen. "Thinking through clay" heter utställningen.

Foto:

Gå vackert

Djulö allé är katrineholmarnas stora promenadstråk mellan åsen mitt i stan och Djulöområdet, där det sommartid spelas teater (i år "Piller och pulver på Djulö slott", en bearbetning av Molières "Den inbillade sjuke"), där 4H-gården finns till för djurälskande barn och ungdomar och där det går att både bada och sjunga allsång. Kanske till och med samtidigt.

Foto:

Kaffe med dopp

Kaffestugan Fridhem, gammal prästänkebostaden, är en oas vid riksvägen i Sköldinge, med många aktiviteter, konstutställning och friluftsteater ibland och en avslappnad atmosfär.

Foto:

Här finns de lyckliga gatorna

Lyckliga gatorna är två stora gatufester, en på Norr och en i Nävertorp, som ordnas i augusti/september. Katrineholmarna får ett vardagsrum med musik och dans, konst och mat, och ett ypperligt tillfälle att lära känna grannar och andra. Kristina Issa är en av artisterna som är med.

En oas i centrum

I centrala Katrineholm ligger Stadsparken som bjuder grönska, blommor, konst och skönt häng. Den som vill röra på sig har beachvolleyplan och utegym, den som ta det lugnare kan låna en solstol eller så strosar man runt, luktar på blommorna och upptäcker konsten.

Foto:

Fika med stil

White guide-kaféer i Katrineholm. Sultans är ett klassiskt fikaställe för katrineholmarna och finns på Norr, i centrum samt numera även i Vingåker. Sköna Gertruds te & kaffe har både butik och servering, numera även på övervåningen med utsikt över Stortorget.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKulturTurism
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka