61-åringen har enligt domen genat över grannens tomt, iklädd badrock på väg till en näraliggande badplats. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto:

61-åring döms för hemfridsbrott efter att ha genat över granntomt

Katrineholm

En infekterad grannfejd, där en sommarboende regelbundet tycks ha genat över grannens tomt, har lett till att Nyköpings tingsrätt dömt en 61-årig kvinna för hemfridsbrott.

Kvinnan är hemmahörande i Stockholm, men har ett fritidshus utanför Katrineholm. Enligt domen har hon vid flera tillfällen i slutet av maj 2016 gjort sig skyldig till hemfridsbrott genom att passera över en granntomt.

Enligt målsägaren, alltså ägaren till den tomt som kvinnan passerat utan lov, har hon gjort detta många gånger. Trots att han vid flera tillfällen sagt att han inte ville att hon skulle ta vägen över hans tomt, ska den 61-åriga kvinnan ha fortsatt att göra detta regelbundet, när hon varit på väg till och från en närliggande badplats.

Konflikten mellan grannarna har enligt målsägaren gått så långt att han undvikit att vistas vid sitt fritidshus så ofta som han velat, eftersom han känt sådant obehag. Han har därför planterat en häck mellan tomterna. Men kvinnan ska ha fortsatt att gå över tomten och dessutom ha kommenterat hans och hustruns förehavanden, enligt mannen.

Tack vare videoklipp, som visar hur kvinnan iförd badrock passerar över tomten och genom förhör med en granne, anser tingsrätten att det är bevisat att 61-åringen gjort sig skyldig till hemfridsbrott de två aktuella dagar som åtalet gällde.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmBrottSommarstuga
Relaterat