18-åring åtalas för grov misshandel

Katrineholm

Vid två tillfällen gav sig den 18-årige killen på sitt offer med sparkar och slag. Den ena gången sparkade han så hårt att flera ben i kroppen gick sönder. Nu åtalas 18-åringen för misshandel och grov misshandel.

Dels misshandlades offret vid McDonalds på Fabriksgatan, dels på Brogränd på Norr. Enligt åtalet slog och sparkade 18-åringen offret, samt kastade ner mannen i marken och sparkade mot kropp och huvud. Därför bedöms misshandeln som särskilt grov. Offret fick bland annat brott på underkäken, revbensbrott och brott på mellanhanden.

Samma dag som misshandeln skedde fick polisen namnet på 18-åringen, men först tre veckor senare, den 3 januari, hämtades han till förhör.

På frågan om varför det tog så lång tid mellan händelse och hämtning till förhör hänvisar åklagare Klas Engdahl till polisen, men säger att frågan är berättigad.

— Åklagaren fick besked om det här den dag man hämtade honom till förhör. Frågan är jätterelevant.

— Ärendet kom in som en vanlig misshandel. Det tog ett tag innan det uppdagades hur allvarligt skadat offret var. Vi har en prioritetsordning med frihetsberövade som måste hanteras först, men vi har jobbat med det här hela tiden, säger Anton Ayyad, gruppchef för utredningar hos Katrineholmspolisen.

Först var brottsmisstanken försök till dråp, men 18-åringen åtalas för grov misshandel respektive misshandel.

Enligt vittnen avbröt några andra yngre män misshandeln och drog bort 18-åringen, efter att offrets flickvän ropat "han kan ju dö". Någon form av gräl på McDonalds uppges av vittnen ha varit skälet till misshandeln.

Klas Engdahl säger att det han påstår i gärningsbeskrivningen har högt straffvärde, flera års fängelse, men att 18-åringen, om han döms, får rejäl straffrabatt på grund av sin ungdom.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings tingsrättKatrineholm NorrBlåljus misshandel
Relaterat