Nyköpings tingsrätt. Foto:

16-åring åtalas för grov misshandel

Katrineholm

Två fall av grov misshandel, övergrepp i rättssak och olaga hot, det står en 16-åring nu åtalad för.

En 16-åring står åtalad vid Nyköpings tingsrätt, misstänkt för två fall av grov misshandel, ett fall av övergrepp i rättssak och ett fall av olaga hot. Det första fallet av misstänkt grov misshandel inträffade i september i fjol, på Storgatan i Katrineholm. 16-åringen och andra personer misshandlade enligt åtalet en annan person genom att sparka honom, slå honom och stampa på honom. Misshandelsoffret blev så illa åtgången att han fick en hjärnblödning. Dessutom fick han blåmärken och sårskador.

Vid ett senare tillfälle, i maj i år, misstänks 16-åringen ha grovt misshandla en annan person i närheten av Djulö i Katrineholm. Då ska 16-åringen ha slagit och sparkat sitt offer i huvudet och på kroppen, med följden att offret fick ett brott på kindbenet.

I samband med misshandeln ska 16-åringen enligt åtalet ha sagt att offret och hans vän skulle sökas upp, om 16-åringen hörde att de berättade om misshandeln. 16-åringen ska ha sagt till vännen att även denne skulle misshandlas, om inte vännen flyttade sig ur vägen. De två händelserna rubriceras övergrepp i rättssak respektive olaga hot.

16-åringen erkänner att slag utdelades vid det första tillfället, på Storgatan, men hävdar att det skedde i nödvärn. De andra tre händelserna förnekas. Till grund för åtalet ligger bland annat vittnesutsagor och sjukhusjournaler.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings tingsrättKatrineholmmisshandel
Relaterat