Provinsbutikens ägare Roger Westlin har knappt tid att slita sig från samtalet med snickaren i den nya lagerhallen, när näringslivsanvariga Susanna Oom Samuelsson kommer på besök. Mötet handlar om skyltningen till butiken, men det Westlin inte vet är att bakom en butikshylla döljer sig Jim Lindström från Företagarna och kommunalrådet Anneli Bengtsson (S). En färgglad blomsterbukett räcks över med orden: "Vi får gratulera, du är Årets företagare 2020". 

– Det här var en trevlig överraskning när man har hållit på med det här i 20 år. Grunden till att företaget har gått så bra är att jag har väldigt bra personal. Jag är lite av en tävlingsmänniska också, säger Roger Westlin. 

Förutom äran får vinnaren en statyett och en tavla med motiveringen, som delas ut under Näringslivsdagen på Hedenlunda den 27 mars. Westlin inser direkt att det krockar med sidosysslan som hockeypappa, men ska försöka hinna med både och. 

Artikelbild

| Anneli Bengtsson (S), kommunalråd, Jim Lindström, Företagarna, pristagaren Roger Westlin och Susanna Oom Samuelsson, näringslivsanvarig. "Det var ett självklart val", säger Jim Lindström.

Juryns motivering lyder:

"Roger Westlin, Provinsbutiken AB, har under många år varit ett självklart inslag i Vingåkers näringsliv. I en tid med stor konkurrens från många aktörer i form av näthandel och stora köpcentrum har Roger satsat på närhet och servicegrad inom detaljhandel. Utvecklingen av företaget har varit stabil och lönsam. Tron på framtiden är fortsatt stor och har medfört att Roger under 2020 satsar på utbyggnad av sina lokaler för att bibehålla och stärka företagets attraktionskraft. Roger är en värdig vinnare av Årets Företagare i Vingåker."