Poyan Sandnell och Jimmy Eriksson har redan efter 4 veckor fått fullt upp med sitt nystartade företag Sellbag. Foto:

Bra start för näthandelsföretag

Katrineholm
Det började med en idé om att sälja begagnad idrottsutrustning åt föreningar. Nu har tankarna byggts ut och verksamheten är i full gång.

Det började med att tre vänner pratade ihop sig om en affärsidé som gick ut på att hjälpa idrottsföreningar att tjäna pengar på begagnad utrustning genom att sälja den på Tradera åt dem. Det var lite trögt i början med föreningarna och försäljningsidén fick justeras lite. Nu är idén klar och företaget Sellbags har varit igång under drygt fyra veckor. Det fungerar så att man beställer en påse via nätet, får hem den och packar med de prylar man vill bli av med. Därefter lämnas den in på posten och sänds till företaget som har sitt säte i Katrineholm.

– Redan första dagen var det någon som hade gått in och beställt en påse. Jag hade ju bara lagt ut hemsidan för att mina kollegor skulle kunna se den men det var en kund, berättar Poyan Sandnell.

Från början var det ett miljötänk från de tre delägarna, Poyan Sandnell, Jimmy Eriksson och Daniel Lundborg att starta företaget. Det finns redan i Amerika men här i Sverige är det orörd mark vilket gör att möjligheten att lyckas bedöms vara stor.

– Redan nästa vecka måste vi anställa två personer. Nu är det vi och våra familjer som sliter med alla saker och att få ut dem på nätet, säger Jimmy Eriksson.

Konceptet går ut på att de lägger ut kundernas produkter på Tradera för försäljning och delar vi på vinsten.

– Det är privatpersoner, företag och föreningar som anlitar våra tjänster, säger Daniel Lundborg.

Företaget har även uppmärksammats av Tradera. Förra veckan var representanter för Tradera på besök.