Kurt Aldén

VD:n: Har gått fortare än vi trodde

Katrineholm

Nu flyttar företaget Swedboard in i sina nya lokaler i Katrineholm. Till våren ska produktionen vara i gång.

Kuriren berättade i somras om Norrköpingsföretaget Green lites planer på att expandera i Katrineholm. Det sker genom dotterföretaget Swedboard, som flyttar in i lokaler på Karosserigatan.

Den 2 januari fick man tillträde till de nya lokalerna, som nu ska ställas i ordning. Flera personer har redan anställts och ytterligare rekryteringar är att vänta, berättar företagets vd Kurt Aldén.

– Det här har gått snabbare än vi trodde och vi har fått ett positivt svar från marknaden, säger han.

Enligt Aldén har efterfrågan på företagets produkter visat sig vara större än vad man från början vågat hoppas på. Antalet anställda i Katrineholm ska till att börja med bli ett tiotal – även det fler än tidigare planerat. Produktionen beräknas komma i gång under april eller maj.

Green lite gör inredningsmaterial till butiker. I Katrineholm kommer Swedboard att tillverka skivor som kan användas till just detta. Men Aldén hoppas på även andra användningsområden, exempelvis inom byggindustrin.

Den strukturomvandling som just nu drabbar många butiker och kedjor kan i förlängningen påverka även Green lite och Swedboard – en av Green lites största kunder är en kedja av leksaksbutiker. Men beskedet om att leksaksjättarna BR och Toys R us begärts i konkurs ska enligt Kurt Aldén inte direkt påverka hans företags kunder i Sverige.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmEkonomi/FöretagNäringsliv
Relaterat