Det var efter att Taxi Norr förlorat skolskjutsen i Katrineholm, som Carina Sällström bestämde sig för att sälja rörelsen. Foto:

Taxi Norr sålt – Samtrans tar över

Katrineholm

Taxi Norr har fått en ny ägare. Carina Sällström, som drivit bolaget i 20 år, har sålt sin verksamhet. Det betyder bland annat att den som beställer taxi i Katrineholm kommer att hamna i en växel i Eskilstuna.

Orsaken till att Carina Sällström nu har valt att sälja sitt företag, är att Taxi Norr förlorat upphandlingen om skolskjuts.

– Har man inga samhällsbetalda resor, så går det inte att driva ett taxiföretag i Katrineholm, säger Sällström.

Det blir en åkare, som kör på uppdrag av Samtrans, som nu tar över Taxi Norr i Katrineholm, berättar Carina Sällström.

Bolagsförsäljningen betyder också att Taxi Norrs växel kommer att flytta från Katrineholm till Eskilstuna.

– Så de kommer väl inte att ha samma lokalkännedom, åtminstone inte i början, säger Carina Sällström.

Hon betonar dock att de chaufförer som vill får fortsätta i den nya regin. Några av Taxi Norrs chaufförer har dock redan slutat på egen begäran, enligt Sällström.

Hur känns det då att sälja bolaget efter så lång tid?

– Det är väl okej, kan jag tycka. Det var köparen som kontaktade mig och frågade om jag var intresserad av att sälja, säger Carina Sällström.

Några stora förändringar för anställda och kunder ska försäljningen därför inte behöva innebära, hoppas Carina Sällström.

Under namnet Samtrans Sörmland har sedan tidigare en rad lokala taxibolag samlats, bland dem Taxi Flen och Eskilstuna taxi.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmEkonomi/FöretagTrafik
Relaterat