Johan Carlsson, arbetsledare och BTO:s ägare Tomas Olausson är spända av förväntan på att få igång den nya fleroperationsmaskinen. Johan Carlsson blir den som börjar arbeta i maskinen. Foto:

Satsning som väger 28 ton är redan inbokad med jobb

Katrineholm
annons

BTO Mekaniska är ett av flera Katrineholmsföretag inom verkstadsområdet som går bra i högkonjunkturen. Inköpet gjordes på plats i Norge.

Det är en begagnad, 28 ton tung, maskin som BTO har fått tag i efter en tids letande. BTO har redan maskiner som klarar liknande arbeten men fördelen med den nya maskinen är att den tar både grövre och längre ämnen för bearbetning. Dessutom kan den bestyckas med ett stort antal verktyg.

För tillfället finns ett behov av att tillverka kedjedrev med stor diameter, drev som bland annat används inom massa industrin. Det är en begagnad maskin som ny kostat runt 10 miljoner kronor men som Katrineholmsföretaget kommit över för en bråkdel av ursprungspriset. För ändamålet har en helt ny 200 kvadratmeter stor hall byggts, under tiden har den stått nedmonterad i en angränsande lokal.

På tur står att taken på intilliggande byggnader ska lyftas till samma nivå som den nya. Eventuellt kommer de även att förses med solceller.

— Vi förbrukar en hel del ström dagtid när vi producerar. Det ligger i tiden att försöka vara miljövänliga, säger Tomas Olausson.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmNäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka