Ny hastighetsplan för centrala Katrineholm

Insändare
annons

Från Katrineholms kommun kommer här ett svar till Camilla Roséns insändare Mycket trafik utmed Vasavägen i tisdagens Kuriren.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Hej Camilla! Först av allt, jag beklagar verkligen förlusten av din katt! Det problem som du beskriver är precis varför kommunen i sin planering strävar efter långsammare flöden av biltrafik och att omdirigera tyngre trafik till förbifarten och andra mer lämpliga vägar. Kommunen planerar inte för ett bilfritt centrum, däremot ska det vara fullt möjligt att bo, promenera till skolan, leva och umgås utan att känna att biltrafiken som omger oss är ett problem eller en risk. Därför planerar vi med visionen om ett centrum där bilar, cyklar och fotgängare vistas på trygga och likvärdiga villkor.

Precis som du skriver så försöker vi uppnå detta till exempel genom hastighetsdämpande åtgärder, avsmalnade gator och liknande. Vi vet att Vasavägen har problem med trafiken och att en del tyngre trafik använder den sträckan. Just nu kan det vara mer än vanligt med anledning av att Talltullen byggs om och trafik som ska gå igenom där nu väljer andra vägar- vi ber dig att hålla ut under byggnationen!

Samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar med ett förslag på ny hastighetsplan för centrala Katrineholm som betyder att hastigheterna sänks till 40 km/h istället för dagens 50 km/h. När de nya hastigheterna är på plats kommer vi också planera för ytterligare åtgärder på din gata, så att du och alla andra boende slipper uppleva att bilister "gasar på lite extra" förbi era bostäder.

Jennie Lind

Utredare, Samhällsbyggnadsförvaltningen Katrineholms kommun

Foto:

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmBilarBiltrafik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka