Här erfar tidningen att Kjell och company ska flytta in efter spel och tobaksaffären på Köpmangatan i Katrineholm. Foto:

Miljardföretag till Katrineholms centrum

Katrineholm

Nu är det officiellt det som många har spekulerat i. Det är teknikföretaget Kjell och company som kommer att ta över den lokal som Jürss spel och tobak lämnar på Köpmangatan i centrum av Katrineholm.

Tidigt låg det ute på fastighetsägarens hemsida att teknikföretaget skulle etablera sig i Katrineholm. Men från företagets sida har man sagt att inget har varit klart förrän under torsdagen.

Detta innebär att centrumhandeln kompletteras med ett dragplåster i klass med Clas Ohlson.

När kommer ni att öppna?

— Vi räknar med att vara i gång januari- februari nästa år om allt går som det ska. Katrineholm är en ort där vi har saknat en butik. Vi har närmsta butik i Eskilstuna och det är ju en bit för katrineholmarna att ta sig dit, säger pressansvarige Karl Emil Nikka.

Hur stor personalstyrka behöver ni?

— Till en början kommer det att anställas och utbildas 4-5 personer, vi brukar smyga i gång våra butiker. Går det bra kan det gå åt fler.

Har ni olika storlekar på butiker?

— Vi har två olika storlekar men det enda som skiljer är butiksytan. Alla våra butiker har ungefär 9 000 produkter utom den på Stockolms central. När butiken i Katrineholm invigs så har vi passerat 100 butiker i Sverige. Förutom de svenska finns vi även i Norge.

Hur stor omsättning har bolaget?

2016 omsatte vi 1,3 miljarder kronor i bolaget och sysselsatt 1 080 personer.

Kjell och company har nischat in sig på att sälja tillbehör till våra elektroniska prylar och att var snabba ut på marknaden när det kommer en ny produkt.

— Vi är noggranna med att vår personal är utbildad för att kunna svara på kundens frågor på ett korrekt sätt, berättar Karl Emil Nikka.

Kjell och company

Företaget startade i Sundsvall 1988

Kjell och company som det är i dag dateras till 1990

Vd är Carl Mikael Dahnelius

Första katalogen gavs ut 1992

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmEkonomi/FöretagHandel
Relaterat