Fia Öhrman njuter av sin tillvaro som frilans, men nästa år är det den nya blomsterbutiken i Katrineholms centrum som kommer att uppta hennes tid. Foto:

Fia Öhrman tror på en blomstrande affär

Katrineholm

Under första kvartalet 2018 är det meningen att Fia Öhrman ska slå upp dörrarna till en ny blomsteraffär i centrala Katrineholm. Efter att ha arbetat i flera kända blomsteraffärer i Stockholm känner hon att det är dags att stå på egna ben.

Det kan ta några år att hitta vad man vill göra i livet och för en del är vägen inte spikrak. Så är fallet för Fia Öhrman.

— Nej, jag började med musikklass på högstadiet, därefter gick jag samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet. Efter skolan har jag jobbat, i restaurang, service och kontor. Efter ett antal år funderade jag över att hitta något som jag verkligen ville göra. Det var min mamma och jag som resonerade oss fram till vad som skulle passa mig. Jag är inte bra på att sy eller rita, men jag har alltid gillat att åka med min mamma och köpa fredagsbuketten. Det var när vi resonerade om vad jag skulle satsa på som jag hamnade bland blommorna. Det blev kärlek vid första ögonkastet, berättar Fia Öhrman.

Har du utbildat dig till florist?

— Ja, det var en bekant som tipsade mig om en utbildning i Västerås som heter Floristutbildarna. Jag sökte en av utbildningarna och kom in, utbildningen var ett år. Efter den har jag arbetat i flera olika Stockholmsbutiker, bland annat Melanders blommor och på Grand hotell med dekorationer.

Hemlängtan är stor för Öhrman. En lokal är ordnad i centrala Katrineholm och tillträde sker under början av nästa år.

Hur har du mod att starta eget företag?

— Hela familjen består av företagare, min pappa har egen firma i skogsbranschen och stödjer mig till 100 procent och likaså min mamma. Jag tror på det koncept jag tänker öppna med. Viktigast när man har en butik är att få kunden att känna sig hemma och att han eller hon får bra service. Det kommer att komplettera de butiker som redan finns i Katrineholm.

Har du gjort upp en affärsplan?

— Nej, men den finns i mitt huvud. Jag har en ganska tydlig bild av vad jag vill med företaget och känner mig trygg med att ha mina föräldrar bakom mig. Min far startade sitt företag tidigt och han är en förebild som har visat att vill man, så kan man.

Fia Öhrman

Älskar musik, gärna äldre sådan. Det är jazz i lurarna nu. Gillar Édith Piaf.

Gillar anemonblommor.

På tallriken är favoriten det Italienska kökets mat.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Ekonomi/FöretagNäringsliv
Relaterat