Caroline Sollenberg, Simon Jacobsson och Christine Hernblom är laddade inför kommande uppdrag som UF-företagare. Foto:

Dukningshjälpen ett av årets UF-företag

Katrineholm

Vem tycker inte att det kan vara svårt att hinna med att duka, servera, diska och röja undan när det bjuds till kalas? Detta är något som UF-företagarna Perfect dinner har tagit fasta på när de startat sitt företag.

Flera olika gymnasieprogram lär sig företagande genom att starta ett så kallat UF-företag. Ung företagsamhet är ett koncept för att ge unga människor en möjlighet att driva företag. Företaget registreras hos Ung företagsamhet och avvecklas efter skolåret.

Trion Caroline Sollenberg, Simon Jacobsson och Christine Hernblom var snabba på att registrera sitt tjänsteföretag och nu är de på gång.

— Vi kom snabbt på att vi vill hjälpa folk med festen, det vill säga den tråkiga biten som stjäl tid från umgänget. Dukning, servering, städning och disk, berättar Caroline Sollenberg.

— Jag har hjälpt min farfar tidigare och fått ihop fickpengar och tror verkligen på den här idén, säger Christine Hernblom.

Ett tjänsteföretag har oftast inga produkter, hur gör ni om någon vill ha mat också?

— Vi ska försöka etablera kontakt med någon som sysslar med catering om behovet uppstår, menar Caroline Sollenberg.

Hur är det tänkt att ni ska arbeta?

— Tjejerna är duktiga på att designa vilket inte jag är så min roll blir att föra bok och hålla ordning på pappren, men självklart kommer jag att vara med vid dukning och diskning, säger Simon Jacobsson.

— Vi kommer att tillhandahålla en del kit också till dukningen. Det kan vara namnskyltar, konfetti, serpentiner eller andra för årstiden passande dekorationer. Nu är det halloweentema på gång, berättar Christine Hernblom.

Hur kommer ni att göra för att nå ut?

— Vi kommer att affischera på offentliga platser, skicka mejl till företag och sprida via Facebook, säger Caroline Sollenberg.

— Vi tror verkligen på den här idén och vad vi vet är det ingen som har haft ett liknande företag tidigare, säger Christine Hernblom.

Det som väntar närmast är UF-mässan. Trion är i färd med att köpa in en utställningsmonter och utrusta den.

Årets UF mässa på Lindengymnasiet hålls på lördag den 21 oktober

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmUF-företagande
Relaterat