Det är inte alla som får sin pension höjd efter årsskiftet. FOTO: TT

”Varje krona är värdefull”

Insändare

Valår! Ska vi redan nu översköljas av debattinlägg, som är skrivna av ”spökskrivare” och som sedan politiker skriver under med sina namn? Jag betackar mig.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Jag är inte en av de pensionärer som får 410 kr mer i plånboken. Min höjning av pensionen blir 211 kr. Som fattigpensionär är varje krona värdefull, men inte jublar jag över summan. Det lät så otroligt lovande. Nu skulle man satsa på pensionärerna! Visst, det är som sagt valår. Vi pensionärer är en stor grupp väljare. Så klart att politikerna flirtar med oss. Jag går inte på det. Allra helst inte om man slår sig för bröstet och samtidigt smutskastar andra partier. Småbarnsaktigt!

Pensionärernas ekonomi är viktig, men lika viktigt är att vi känner trygghet inför framtiden. Den korta som vi har kvar. Att till exempel ha valmöjligheten att bo kvar i våra hem så länge vi önskar, men också att utan krångel få plats på lämpligt boende. Inte först då vi är halvt döende, eller våra kära är helt utbrända eller vårt älskade hem har blivit vårt fängelse där total ensamhet råder.

Pensionen och denna valmöjlighet är två av många viktiga frågor som kommer att diskuteras under valrörelsen. Nu är jag inte så insnöad på dessa frågor, så att jag struntar i de övriga. Jag har två öron att lyssna med och jag har god hörsel. Jag kommer att lyssna noga. Vilket parti känns mest trovärdigt? Vilket parti har samma åsikter som jag i de olika frågorna som kommer att diskuteras? Det partiet får min röst.

Ej partitrogen

Läs mer om dessa ämnen

Politikpensioner