Insändarskribenten Hans Olof Nilsson efterlyser tydlighet från partierna om samarbete med SD efter valet. Foto:

Väljarna saknar viktig information

Insändare

Var går gränsen till samarbete med högerextrema partier efter höstens val? Det är nog många väljare som vill få ett besked om detta, innan man lägger sin röst på valdagen.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Hittills är det bara Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfvén som varit väldigt tydlig med att man inte på något sätt kommer att medverka till att Sverigedemokraterna (SD) får något inflytande. Men det är flera partier på högerkanten som mörkar sin inställning – av taktiska skäl kan man tänka?

Ett av de partier som hör till mörkarna är Moderaterna. Deras partiledare Ulf Kristersson säger att de inte tänker samarbeta med SD i riksdagen. Däremot säger Kristersson att Moderaterna kan samarbeta med SD på lokal nivå – som om lokala SD:are inte skulle ha samma högerextrema värderingar som i riksdagen!

Mot den bakgrunden är det viktigt för väljarna i Vingåker att få veta hur Moderaterna lokalt ställer sig till ett samarbete med SD i Vingåker efter valet.

Lars Olof Nilsson

Läs mer om dessa ämnen

Insändare