Hans Averheim, (VTL), uppmanas att våga prioritera, av Monica Granström (S).

Våga stå upp för vallöften

INSÄNDARE

Som kommunpolitiker blir jag förskräckt när jag läser Hans Averheims (VTL) svar (KK 180823 "Vingåkerspartiet VTL medverkar inte på Kurirens valsajt #kandulova) på varför de inte svarat på invånarnas frågor på sajten #kandulova.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

På VTL:s Facebook sida kan man läsa långa utlägg om det mesta och varje inlägg slutar med: det ska vi arbeta för om vi sitter i majoritet.

Att inte våga prioritera vilka frågor som är viktiga eller vad man behöver dra ner på i budgeten för att kunna genomföra det som man säger att man ska jobba för, är inte att ta ansvar fullt ut.

För mig är det detsamma som att säga till väljarna att din fråga eller din oro tar jag inte på allvar, för jag tänker inte lova något utan bara ta med mig frågan.

Som kommunpolitiker måste vi våga säga – detta lovar vi att genomföra och vi kan ta ansvar för det i budgeten och vi måste också kunna säga, detta skulle vi gärna vilja lova men vi har inte ekonomisk möjlighet just nu. Det är att ta ansvar, Hans Averheim, VTL.

Våga svara dina väljare, Ja eller Nej, utifrån den prioritering som vi tyvärr oavsett politisk tillhörighet måste göra i varje beslut vi tar.

Monica Granström (S)

Kandiderar till Kommunfullmäktige i Vingåker

Läs mer om dessa ämnen

Insändare