Splittrat parti?

Insändare

Så kom då Vingåkerspartiets VTL:s valprogram i brevlådan. Man blir förvånad hur de ena dagen säger att man inte vill svara på KK:s ”Kan du lova” för att man kan inte lova något.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Nästa dag i valprogrammet lovar man förvånansvärt mycket om man kommer i en majoritet. Nu skall här byggas nytt badhus en ny mindre idrottsarena, planera för trygghetsboenden för äldre i både Läppe och Högsjö samt ny F-3 skola i Baggetorp. Det är inga små investeringar för en kommun med cirka 9 000 invånare.

Mina frågor till VTL är följande: Har ni tänkt finansiera era kommande driftkostnader med skattehöjning? Vilka omprioriteringar kan Vingåkersborna förvänta sig med er i en majoritet, är det nedskärning på personal? Vill VTL:s majoritet samma sak?

Man kan fundera över om VTL inte är överens om vad man vill genomföra de närmsta fyra åren? Mycket av det man lovar vill man inte svara på i KK. Kanske vill man svara och förklara på insändarsidan i stället?

Viking Jonsson (S)

Ordförande i AB Vingåkershem

Läs mer om dessa ämnen

Insändare