Både väljarna och Moderaterna själva borde diskvalificera Magnus Leivik, anser Monica Johansson (S).

Leivik diskvalificerar sig själv

Insändare

Replik på Magnus Leiviks insändare "M har alltid förespråkat billigare sjukresor" (24/8): Nog för att jag var orolig för att denna valrörelse skulle bli smutsig.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Att det skulle fixas och trixas med fakta och siffror för skapa en negativ bild av Socialdemokraterna och hur vi tillsammans med C, L och MP styr Landstinget Sörmland. Men Moderaterna och Magnus Leivik har ännu en gång lyckats få mig ännu mer besviken. Den här gången handlar det om fria sjukresor med kollektivtrafiken. Han skriver att vi inte gjort något åt frågan under mandatperioden och att vi borde diskvalificeras från att fortsätta styra landstinget. Man kan ju tro att Leivik, som är politiker på heltid, ska ha koll på de ärenden han är med och beslutar om. Denna oförmåga visar på okunnighet och ett bristande intresse för frågan.

På landstingsstyrelsen den 13 december 2016 gavs ett uppdrag att utreda konsekvenserna av fria sjukresor och detta uppdrag redovisades sedan på styrelsen i december 2017 och ett fortsatt arbete pågår. Det är fakta! Både väljarna och Moderaterna själva borde diskvalificera Magnus Leivik när han nu återigen visar att hans sätt att bedriva politik är att smutskasta och komma med halvsanningar för att vilseleda sörmlänningarna.

Monica Johansson (S), landstingsstyrelsens ordförande

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaLandstinget SörmlandModeraternaDebattInsändare
Relaterat