Politiker och makthavare behöver tänka om i sina hjärtan och inte gömma sig bakom ett regelverk, skriver Sissi. På bilden: EU-migranteras husvagnar som fått stå på Kristina Färdemans tomt, men som nu måste vara borta till påsk.

Låt oss vara generösa och barmhärtiga

INSÄNDARE

Vi har det fortfarande så otroligt bra i vårt land om vi jämför med många andra länder. Låt oss då vara generösa och barmhärtiga och dela med oss av det vi kan.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Tänk att ynka 100 kronor per dag utgör en så stor skillnad för våra vänner från Rumänien...

Vi borde känna en glädje över att kunna vara med och påverka/förändra livssituationer för till exempel barn som nu kan gå i skolan, det ger hopp om en ljusare framtid. Förbättrade bostäder och så vidare.

Jag tror ingen av våra "tiggande" vänner skulle välja den här förnedrande situationen, om de inte visste om nöden/behoven i sina familjer.

Jag tänker också att de flesta av oss kan lägga några kronor i de slitna tomma muggarna, när vi handlar, utan att vi blir fattigare.

Tvärtom, det finns en så stor glädje och rikedom i att få ge/dela med sig.

"Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon".

Kanske Martin Edgelius (M) och Göran Dahlström (S) skulle prova på ett "arbetsplats/boende - byte" med våra romska vänner, för ett dygn?

Istället för att uppmana våra vänner att ställa sig i bostadskö, som andra. Vilket hån!

Det enda de begär är att få lite tak över huvudet om natten, som Kristina Färdeman, så generöst upplåtit sin tomt till, för några husvagnar.

Politiker/makthavare, tänk om i era hjärtan och göm er inte bakom ett regelverk!

Nästa gång kan det vara du eller jag som behöver hjälp!

Tack Kristina och familjen Lundgren för ert engagemang, era varma och barmhärtiga hjärtan, istället för samhällets kyla och bortvändhet.

Låt oss fortsätta att värma och göra gott!

Sissi

Läs mer om dessa ämnen

Debatt