Foto:

Jag skulle aldrig kalla någon brukare

INSÄNDARE

Angående insändare av Ch i KK 180816 ("Jag har upplevt kommunens nedrustning av äldrevården"). Egentligen finns inget att tillägga, det är så bra skrivet. Men jag vill kommentera några saker; jag har varit vikarie på äldreomsorgen.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Jag skulle aldrig kalla personer på boendet för brukare. Som tur är, är det bara en officiell benämning.

Behövs ingen fantasi att tankarna går till “missbrukare”. Personer kallas med deras förnamn. Alla som vill, borde få komma ut ibland.

Två personal på avdelningen, den ena går ut med personen, den andra är kvar på avdelning. Flera larmar samtidigt av olika anledningar.

Var börjar man? När tid finns rullas håret upp. Vem vill inte vara fin!

Man umgås vid måltider (och när man byter blöjan), hjälper den som inte kan äta själv, och personalen fikar tillsammans med boende när det är möjligt. Annars (under tiden) tvättar man boendens kläder, fyller i förråden, lättstädar boendens rum, för att nämna några uppgifter.

Ja, personalen tycker om de boende. Det är oundvikligt när man arbetar med människor.

Min bild av äldreomsorgen

Läs mer om dessa ämnen

Insändare