"Isolerar vi SD ytterligare tror jag faktiskt att SD kan bli rikets största riksdagsparti och dit tror jag inte vi övriga vill ha utvecklingen", skriver insändarskribenten. Foto:

Frys inte ut någon

Insändare

Jag tittade på det sevärda SVT-programmet "Toppmötet" i fyra avsnitt under eminent ledning av före detta statsministern Fredrik Reinfeldt.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Bland annat så intervjuade han för danske före detta statsministerkollegan Anders Fogh Rasmussen. Anders har även varit framgångsrik Natochef. Han sa angående Sverigedemokraternas motsvarighet i Danmark att "man ska inte isolera någon. Det kommer inget gott ur det". Även i intervjun Reinfeldt hade senare med före detta norske statsministern meddelade Jens Stoltenberg för Arbeiderpartiet, att man i vart fall ska ha en dialog med partier på högerflanken och syftade till Sverigedemokraterna. Stoltenberg har sedan 28 mars 2014 varit generalsekreterare för Nato.

Vart vill jag komma? Jo, att även om Sverigedemokraterna är ett högerparti, så är de invalda i ett demokratiskt system i den svenska riksdagen. Jag som är utrikesfödd kan omöjligen sägas vara rasist för att kunna påstå enligt ovan. I både Danmark och Norge har SD:s motsvarighet bjudits in i regeringar och på så sätt har deras hjältegloria falnat. Debatten i Danmark och Norge har därmed blivit mer rumsren. Danskt Folkeparti och Fremskrittspartiet har därmed inte kunnat växa och växa i kraft av att vara missnöjesparti, som SD i Sverige kommit att bli. Isolerar vi SD ytterligare tror jag faktiskt att SD kan bli rikets största riksdagsparti och dit tror jag inte vi övriga vill ha utvecklingen. Jag röstar vare sig på SD eller M, men vill ge M en eloge för att de i vart fall på tjänstemannanivå bjudit in SD till dialog. SD är just nu tredje största partiet och har flera beröringspunkter med borgerligheten. Enligt Fogh Rasmussen vinner man inte på att isolera någon och jag tycker därför att M gör rätt för att bryta dödläget som nu är i riksdagen.

Jonas, Karsudden

Frys inte ut någon

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaInsändare