I år är det åttio år sedan Kristallnatten ägde rum mellan 9 november och 10 november. Ung Vänster i Katrineholm vill minnas 9 november och stå upp mot antisemitism. Foto:

Du kommer väl ihåg den 9 november?

INSÄNDARE

Vi har alla läst och hört om mänsklighetens mörka kapitel, Förintelsen och de fruktansvärda saker som ägde rum under nazisternas styre.

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Vi har alla hört talas om Kristallnatten som blev det officiella startskottet för judeförföljelsen i tredje riket, och vi har alla tänkt “så skönt det är att det ligger bakom oss, att det inte händer längre”.

I år är det åttio år sedan Kristallnatten ägde rum och knappt två veckor innan minnesdagen sker en masskjutning i en synagoga i USA.

Förra året lade Umeås judiska församling ned efter ökade trakasserier, och liknande händelser i övriga Sverige är inte ovanliga.

Vi i Ung Vänster ser dessa händelser för vad de är: antisemitism på uppgång. Vi vill öppet stå upp mot det.

Upp till kamp!

Selma Merdovic, Klubbordförande Ung Vänster Katrineholm

Hanna Karlsson, Styrelseledamot Ung Vänster Katrineholm

Ruben Nyström, Styrelseledamot Ung Vänster Katrineholm

Aleksander Tamoyev, Ung Vänster Katrineholm

Läs mer om dessa ämnen

Insändare