Snart kommer vintern och väldigt mycket kläder som säljs inför vintern innehåller delar från levande och döda djur och kommer från industrier där djuren behandlas extremt illa. Nyheterna har publicerat hur fåren inom ullindustrin i Australien har misshandlats och svt har också visat en repris på dokumentären "Minkfarmarna", på svt 2 (24/7), som visade att minkarna i Sverige inte hade möjligheten att utöva sitt naturliga beteende eftersom minkarna inte hade tillgång till simvatten. Detta är exempel på hur illa djuren behandlas inom klädesindustrin.
Hur mycket vi än försöker respektera djuren inom klädindustrin så kommer djuren alltid att lida eftersom de befinner sig i en värld vars syfte är att maximera vinst och bortprioritera djurens möjligheter till att utöva sitt naturliga beteende för att minska företagens produktionskostnader. Resultatet blir att det är djuren som får betala. Det inkluderar industrier som producerar siden-, ull-, päls-, skinnkläder.
Eftersom djuren inte kan prata vårt språk så kan de heller inte berätta om den misshandel som de dagligen upplever och kan därför inte försvara sig själva och kräva sina rättigheter. Det finns säkert enstaka människor som jobbar inom klädindustrin och genuint tror att de respekterar djuren när de klipper av ullen eller gasar ihjäl minkarna, men i verkligheten så håller det argumentet inte eftersom fåren och minkarna gör mycket motstånd under processen samtidigt som fårklipparna och minkfarmare förväntas jobba extremt fort vilket gör att djuren far ännu mer illa. Vinstintresset gör att klädesindustrin alltid kommer prioritera vinsten framfört djurens välbefinnande. Därför bör vi konsumenter medvetet avstå från att köpa kläder som innehåller djurdelar och i stället köpa kläder fritt från djurdelar och fritt från djurlidande.
Angelo Tapia, medlem i Djurens rätt