Viktigt att skolan är till för alla barn

Det är viktigt att alla barn känner att skolan är till för dem, skriver Margaretha Norling, verksamhetschef grundskolan.

Det är viktigt att alla barn känner att skolan är till för dem, skriver Margaretha Norling, verksamhetschef grundskolan.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2022-10-13 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare: Mitt barnbarn har också rätt att åka till badhuset" publicerad den 5 oktober.

Hej,

Vad tråkigt att du känner att ditt barnbarn har den här upplevelsen. Så ska det såklart inte vara, det är viktigt att alla barn känner att skolan är till för dem. Jag kan inte utröna exakt vad som hänt av din insändare, men jag föreslår att ditt barnbarns vårdnadshavare kontaktar skolans rektor i första hand eller mig i andra hand för att reda ut vad som hänt och hur man ser till att det inte händer igen. 

Du skriver också om en extra resurs till ditt barnbarn. Ibland är skola och vårdnadshavare inte överens om vilka insatser som är bäst för ett barn. Då är det viktigt att skolan i är tydlig med från vilka pedagogiska grunder de gör sin bedömning. Inte heller här har jag detaljer i ärendet, och skulle inte heller skriva om ett enskilt fall till tidningen eftersom det skulle vara utlämnande för barnet. Alla barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga med att det som rör deras barn stannar inom skolans väggar. Men även här föreslår jag att ditt barnbarns vårdnadshavare kontaktar oss om de tycker att vi brustit. Det finns både bildningsförvaltningens klagomålshantering eller Skolinspektionen som instanser för att pröva om en skola gjort rätt bedömning. Våra skolor ska tåla att granskas, och har vi gjort fel ska det rättas till.