"Vi måste samsas i skogen"

Låt oss härmed sätta punkt på debatten och försöka samsas i skogen. Vi gör det bästa av det. Skriver insändarskribenten.

Låt oss härmed sätta punkt på debatten och försöka samsas i skogen. Vi gör det bästa av det. Skriver insändarskribenten.

Foto: Privat

Insändare2020-09-24 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som utövare av cykling som motionsform tycker jag att CK Ceres gör ett sju helsikes bra jobb, bara att hålla alla dessa leder klippta och väl uppmärkta. Men allt har en avigsidan. CK Ceres har vad jag förstått försökt att dra sina stigar på egna leder och röjt och fixat för att inte störa andra. Bitvis går lederna på Sörmlands leden och korsar elljusspår men det är minimalt.

Jag förstår om andra än cyklister vill röra sig på dessa fina leder men varför detta tjafs varje gång nånting händer? Jag har problem med lösspringande hundar i skogen, min dotter är livrädd för hundar. Jag vet att du som har din hund lös inte tycker att den är farlig men det vet inte min dotter, skall hon inte få cykla i skogen? Kanske bättre ut med 10-åringen på landsvägen för där stör inga lösspringande hundar.  Hästar har jag inga problem med om vi träffar på vid icke uppmärkta cykelleder, vi försöker sakta ner eller stanna eftersom det är ett flyktdjur.

Ni som springer på lederna med hörlurar, min lilla ringklocka räcker inte till för att förvarna att jag kommer. Kanske ni skulle lämna musiken hemma och lyssna på skogen i stället? Slutcitat: Jag har sett glädjen i småknattarna på onsdagsträningen som CK Ceres håller på MTB-arenan. I år kanske inte lika många på grund av pandemin men ibland uppemot 70 stycken. Att se glädjen i deras ögon när tränaren säger: "i dag har ni cyklat åtta kilometer". Kanske en dag får vi en OS medaljörer från en av dom eller inte, vi kanske håller dom borta från annat otrevligt. Låt oss härmed sätta punkt på debatten och försöka samsas i skogen. Vi gör det bästa av det. Återigen all heder åt CK Ceres som gör detta med små medel Tack!