Vi har inte rĂ„d med ett sportcenter – och lovade inget

Hans Ekelund och Tommy Björkdal skriver att VingÄkerspartiet var det enda som i valrörelsen sa ifrÄn om ett sportcenter.

Hans Ekelund och Tommy Björkdal skriver att VingÄkerspartiet var det enda som i valrörelsen sa ifrÄn om ett sportcenter.

Foto: Privat/Arkiv

InsÀndare2023-10-19 07:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Under valrörelsen 2022, var VingĂ„kerspartiet det enda partiet i VingĂ„kers kommun som sa ”Vi har inte rĂ„d med ett sportcenter, det Ă€r ett skrytbygge”. Vi fick försvara den stĂ„ndpunkten i alla debatter samt i bĂ„de insĂ€ndare och artiklar.

Nu har samtliga andra partier Ă€ndrat sig och nu pratar man sporthall istĂ€llet för sportcenter. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna sĂ€ger till och med att man inte ska ha ett ”skrytbygge”, det vill sĂ€ga man anvĂ€nder exakt de argumenten vi hade mot ett sportcenter och försöker göra dem till sina.

Det Ă€r förvisso vĂ€ldigt bra att den styrande minoriteten (M, C, KD) Ă€ntligen vaknar och visar att man vill ha en ”ekonomi i balans”. 
Men man skulle varit Ă€rlig, man skulle ha sagt det före valet. Man kan inte skylla pĂ„ konjunktur eller kriget i Ukraina, dĂ„ dessa saker redan var faktorer under valrörelsen. 

Vi förstĂ„r att det finns politikerförakt nĂ€r samma politiker som med nĂ€bbar och klor slogs för ett sportcenter för att bara ett Ă„r senare, Ă€ndrar uppfattning helt. Men det Ă€r hĂ€r ni medborgare i VingĂ„kers kommun kommer in, för vid nĂ€sta val kan ni antingen vĂ€lja det partiet som kommer med mest ”valfjĂ€sk” eller det partiet som faktiskt Ă€r Ă€rliga och sĂ€ger hur lĂ€get Ă€r.

För den dagen VingĂ„kerspartiet styr vĂ„r kĂ€ra kommun och vi sĂ€ger att det kommer byggas en sporthall den dagen kommer vi se till att det byggs en sporthall. 

Innan dess kommer vi inte springa runt och lova massa saker som vi inte kan hĂ„lla. Ärlighet vara lĂ€ngst, hoppas ni ocksĂ„ tycker det!

Bild frÄn VingÄkerspartiets valvaka 2022.
Bild frÄn VingÄkerspartiets valvaka 2022.