Varför växer Strängnäs, men inte Katrineholm?

Insändare2024-02-02 14:09
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns många lediga lägenheter just nu i Katrineholm. Bra för medborgare som vill flytta till Katrineholm, eller byta lägenhet, sälja villan eller av annan orsak. Det kan också vara dålig marknadsföring för kommunen utifrån frågan varför det finns så mycket lediga lägenheter i vår egen kommun. 

Frågor som dyker upp är: Är det inga eftertraktade lägenheter? Är det för dyra lägenheter? Finns det inga jobb i Katrineholm? Hur är barnomsorgen i Katrineholm? Hur är skolan i Katrineholm? Så här kan man fundera över överskottet på lediga lägenheter. 

Det byggs dessutom fler lägenheter och bostadsrätter i Katrineholm just nu. Varför kan man fråga sig? Det politiska budskapet har varit att Katrineholm ska växa med 5-6000 nya medborgare fram till 2030. Finns det en övertro på Katrineholm som boendekommun? 

När man jämför med Strängnäs, som haft lika många medborgare som Katrineholm under många år, har den kommunen växt med cirka 4000 medborgare under ett antal år. Varför växer Strängnäs kommun? Är det på grund av tåg, buss, vägarna, boende, skolan och arbetstillfällen som avgör? Kan tycka att vi erbjuder samma budskap, men det når inte fram. Varför? I dessa tider skyller man alltid på någon annan. Jag är beredd att göra mer för att få nya medborgare till Katrineholm. Har själv bott här sen tidigt 60-tal.

Joha Frondelius (KD)
Katrineholm